olejki

  • Masło shea nierafinowane 100g

    Masło shea nierafinowane 100g

    14.95zł

    Masło Shea otrzymuje się z owoców (orzeszków) drzewa masłowego Butyrospermum parkii, rosnącego w Afryce w środowisku naturalnym. Zbierane ręcznie orzeszki charakteryzują się bardzo wysoką zawartością tłuszczu. Zastosowanie - Masło shea (karite) tworzy delikatny film na skórze i chroni przed słońcem, mrozem, wiatrem - Jest naturalnym filtrem UV - Przyspiesza gojenie się ran, podrażnień i stanów zapalnych, poparzeń słonecznych - Nie alergizuje, może być stosowane na wszystkie partie skóry, nawet te najbardziej wrażliwe - Nadaje się do każdego rodzaju cery - Chroni przed wysuszeniem, starzeniem i wspomaga utrzymanie wody w komórkach skóry.



    Zobacz więcej

    Do koszyka

  • Olej awokado organic nierafinowany 50 ml

    Olej awokado organic nierafinowany 50 ml

    19.00zł

    Olej awokado zimnotłoczony i nierafinowany, powstał w wyniku tłoczenia miąższu dojrzałego owocu awokado, zwanego „gruszą awokado”.

    Olej ten bogaty jest w kwasy (oleinowy, linolowy, palmitynowy, stearynowy, linolenowy) oraz lecytynę, sole mineralne, fitosterole i skwalan. Oprócz tego w jego skład wchodzi 7 drogocennych witamin: A, B, D, E, H, K i PP.

    Olej ten szybko się wchłania i nie zatyka porów. Działa silnie nawilżająco i odżywczo, a także uzupełnia barierę lipidową skóry. Przeznaczony jest szczególnie do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej. Nie uczula. Zaliczany jest do olejów o gęstej konsystencji, przez co zaleca się stosować go w połączeniu z innymi olejami (np. do masażu ciała).

    Olej awokado ma także właściwości regeneracyjne, wygładzające i ochronne – chroni skóre przed niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi.

    Olej ma kolor od jasno do ciemnozielonego. Posiada naturalny filtr ochronny(3-4).
    Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

    Właściwości:

    • silnie nawilża skóre i włosy
    • ma działanie regeneracyjne
    • chroni przed promieniowaniem UV
    • polecany do cery dojrzałej, suchej i wrażliwej

    Ingredients (INCI): Persea Gratissima (Avocado) Oil; (Olej Awokado nierafinowany 100%)

    Pochodzenie: Hiszpania

    Pojemność: 50ml



    Zobacz więcej

    Do koszyka

  • Olej lniany nierafinowany organic 100ml

    Olej lniany nierafinowany organic 100ml

    19.00zł

    Olej lniany nierafinowany Organic

    Idealny do pielęgnacji

    • skóry suchej, szorstkiej, łuszczącej się i pękającej
    • cery dojrzałej z oznakami starzenia
    • pozbawionej elastyczności
    • skóry problemowej
    • skóry głowy i włosów, przy nadmiernym wypadaniu włosów u mężczyzn

     

    Działanie

    • nawilżające – zawarte w oleju nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 ( powyżej 50%), zapobiegają nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy  rogowej skóry.
    • przeciwstarzeniowe – witamina E zwana „witaminą młodości”, zapobiega przedwczesnemu pojawianiu się zmarszczek, sprawia, że skóra staje się bardziej elastyczna oraz odporna na uszkodzenia i działanie czynników zewnętrznych (np. promieniowanie UV).
    • łagodzące – olej ten łagodzi objawy chorób skórnych takich jak: egzema, łuszczyca, trądzik różowaty. Jest idealny do pielęgnacji skóry z poparzeniami słonecznymi. Zapobiega powstawaniu zaskórników. Łagodzi stany zapalne skóry głowy. Obecne w nim lignany hamują aktywność enzymu powodującego łysienie u mężczyzn.
    • normalizujące – olej lniany poprawia gospodarkę lipidami, szczególnie skóry łojotokowej i trądzikowej – łój staje się rzadszy i nie czopuje ujść gruczołów łojowych, co min. zapobiega powstawaniu zmian trądzikowych. Stosowany na skórę głowy eliminuje problem z nadmiernym przetłuszczaniem się włosów.
    • wygładzające – stosowany regularnie bardzo dobrze wygładza skórę oraz włosy. Sprawia, że włosy ładniej się układają, rozczesują a także są bardziej błyszczące.


    Zobacz więcej

    Do koszyka

  • Olej monoi - olej kokosowy z gardenią tahitańską Nowość!

    Olej monoi - olej kokosowy z gardenią tahitańską

    23.00zł

    Olej monoi wywodzi się z tahitańskiej tradycji i oznacza „perfumowany olej”. Łączy w sobie intensywnie nawilżający olej kokosowy i ekstrakt z kwiatów Gardenii tahitańskiej – nadający piękny, egzotyczny zapach.

    Olej monoi jest olejem bezpiecznym, mogą go stosować nawet dzieci. Może być stosowany zarówno na całe ciało jak i na włosy. Doskonale chroni przed działaniem słońca, wiatru i chłodu. Może być stosowany do masażu – nadaje poślizg, a przy tym wygładza i zmiękcza skórę. Ponad to ma właściwości antygrzybiczne i przeciwzapalne, może być stosowany przy problemach skórnych m.in. łojotoku i trądziku. Główną jego zaletą jest jednak mocne nawilżenie skóry, utrzymujące się nawet do 8 godzin! Olej monoi bogaty jest także w witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B6), witaminę C i E oraz pierwiastki: K, Ca, Mg, P, Zn i Fe. Olej ten przeznaczony jest do pielęgnacji suchych i zniszczonych włosów. Dzięki zawartości kwasu laurynowego poprawia kondycje włosów, dzięki czemu stają się one lśniące, nawilżone i sprężyste. Można

    INCI: Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Tiare (Gardenia Tahitensis) Flower Extract

    Pojemność: 100g



    Zobacz więcej

    Do koszyka

  • Olej rycynowy organic 100ml

    Olej rycynowy organic 100ml

    19.90zł

    Olej rycynowy (olej z rącznika) pozyskiwany jest z nasion rącznika pospolitego. Nasiona te zawierają silną toksyne – toksoalbumine, inaczej rycynę – przez co, ich spożycie może spowodować silne zatrucie, a nawet śmierć. Olej pozyskuje się wyciskając nasiona na zimno, a następnie uzyskany olej, gotuje się w celu rozkładu trującej substancji. Czysty olej jest już bezpieczny dla człowieka i wykazuje działanie pielęgnacyjne i lecznicze.

    Olej rycynowy najczęściej stosowany jest doustnie jako środek przeczyszczający. Za to działanie, odpowiedzialny jest, zawarty w nim kwas rycynolowy, który poprzez reakcje z jonami sodowymi, usprawnia perystaltykę jelit.

    Olej rycynowy w kosmetyce może być stosowany do włosów, rzęs i brwi. Przeznaczony jest głównie do włosów suchych, nadmiernie wypadających i zniszczonych. Olej ten przy długotrwałym stosowaniu pobudza cebulki włosów, rzęs i brwi przez co można zaobserwować ich szybszy wzrost. Olej rycynowy można także stosować na paznokcie – ogranicza ich rozdwajanie, odżywia je i wzmacnia.

    Olej posiada certyfikat Soil Association Organic

    Skład INCI: Ricinus communis seed oil; (Olej rycynowy nierafinowany 100%)

    Pochodzenie: Indie

    Pojemność: 100ml



    Zobacz więcej

    Do koszyka

  • Olej z pestek jeżyn 10ml

    Olej z pestek jeżyn 10ml

    18.90zł

    OLEJ Z PESTEK JEŻYN nierafinowany.

    Polecany do:

    • skóry problemowej, łojotokowej
    • naczynkowej, z przebarwieniami
    • dojrzałej z oznakami starzenia
    • wrażliwej, skłonnej do alergii
    • delikatnej skóry okolic oczu

    Ma działanie:

    • regenerujące i rozjaśniające 
    • nawilżające 
    • przeciwzapalne 
    • przeciwstarzeniowe
    • łagodzące


    Zobacz więcej

    Do koszyka

  • Olej ze słodkich migdałów 100ml. Nierafinowany

    Olej ze słodkich migdałów 100ml. Nierafinowany

    19.90zł

    Olej za słodkich migdałów - Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) oil - jest wyjątkowo delikatny i odpowiedni nawet do pielęgnacji wrażliwej skóry noworodków. Polecany jest do skóry bardzo suchej. Neutralny, nie powoduje alergii. Łagodzi podrażnienia i uruchamia odrodzenie komórek w zewnętrznych warstwach skóry.

    Jest idealny do pielęgnacji:

    • delikatnej skóry noworodków
    • skóry wrażliwej, alergicznej
    • suchej i mocno wysuszonej
    • dojrzałej z oznakami starzenia
    • wymagającej ujędrnienia, z rozstępami
    • skóry problemowej, z egzemą, łuszczycą
    • suchych i zniszczonych włosów


    Zobacz więcej

    Do koszyka