Olej kokosowy organiczny ekstra Virgin nierafinowany 450ml

Dodatkowe zdjęcie

Olej kokosowy ekstra Virgin.

Naturalny, tłoczony na zimno, czysty olej kokosowy organiczny ekstra Virgin. Olej kokosowy (tzw. masło kokosowe), nazywany jest olejem z "drzewa życia". Od dawien dawna, olej kokosowy znany jest jako substancja wspomagająca odchudzanie i regulująca metabolizm, wspomaga pracę układu pokarmowego, przyśpiesza przemianę materii. Można go stosować profilaktycznie lub przy różnego rodzaj dolegliwościach. Wzmacnia odporność, ma działanie przeciwwirusowe i antybakteryjne. Obniża ryzyko cukrzycy, chorób serca i poprawia poziom cholesterolu.
Oprócz kulinarnego zastosowania przynosi wszechstronne korzyści pielęgnacyjne. Używany do masażu wspomaga naturalną, równowagę skóry, zmiękcza ją i zapobiega przesuszaniu oraz łuszczeniu się. Łagodzi objawy związane z łuszczycą, zapaleniem atopowym skóry i egzemą. Zapobiega zmarszczkom, obwisłej skórze oraz plamkom na ciele. Sprzyja zdrowemu i promiennemu wyglądowi skóry. Zawiera naturalne antyoksydanty – zwalcza wolne rodniki przyczyniając się tym samym do opóźnienia procesów starzenia się skóry. Chroni ją także przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych.

Polecany jest zwłaszcza do bardzo suchej, wrażliwej skóry ze skłonnościami do pękania, przeznaczony również dla skóry dojrzałej, zaniedbanej, uszkodzonej przez słońce. Olej kokosowy ma działanie "chłodzące" i uspokajające. Doskonały jest do pielęgnacji włosów. Sprawia, że włosy stają się lśniące, zdrowe i odżywione. Nadaje się do nawilżania końcówek włosów, zapobiega łupieżowi, stymuluje porost włosów i zapobiega ich wypadaniu.

Olej kokosowy zawiera również związki, które wybielają zęby. Na bazie oleju mozna przygotowac pastę do zębów, wystarczy połączyc go z sodą oczyszczoną i mamy najbardziej naturalną, bezpieczną i skuteczną pastę do zębów.

Jego naturalną postacią jest postać stała, stąd nazwa masło kokosowe. Postać płynną przyjmuje w temperaturze powyżej 25C
Olej kokosowy virgin jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym. Dzięki temu posiada typowy dla kokosa wspaniały smak i aromat oraz zachowuje występujące w nim naturalnie witaminy i minerały.

Pojemnośc:450ml

 

Aby dodać opinię musisz być zalogowany. Zaloguj się

Produkty podobne

  • Olej monoi - olej kokosowy z gardenią tahitańską Nowość!

    Olej monoi - olej kokosowy z gardenią tahitańską

    Olej monoi wywodzi się z tahitańskiej tradycji i oznacza „perfumowany olej”. Łączy w sobie intensywnie nawilżający olej kokosowy i ekstrakt z kwiatów Gardenii tahitańskiej – nadający piękny, egzotyczny zapach.

    Olej monoi jest olejem bezpiecznym, mogą go stosować nawet dzieci. Może być stosowany zarówno na całe ciało jak i na włosy. Doskonale chroni przed działaniem słońca, wiatru i chłodu. Może być stosowany do masażu – nadaje poślizg, a przy tym wygładza i zmiękcza skórę. Ponad to ma właściwości antygrzybiczne i przeciwzapalne, może być stosowany przy problemach skórnych m.in. łojotoku i trądziku. Główną jego zaletą jest jednak mocne nawilżenie skóry, utrzymujące się nawet do 8 godzin! Olej monoi bogaty jest także w witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B6), witaminę C i E oraz pierwiastki: K, Ca, Mg, P, Zn i Fe. Olej ten przeznaczony jest do pielęgnacji suchych i zniszczonych włosów. Dzięki zawartości kwasu laurynowego poprawia kondycje włosów, dzięki czemu stają się one lśniące, nawilżone i sprężyste. Można

    INCI: Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Tiare (Gardenia Tahitensis) Flower Extract

    Pojemność: 100g



    Zobacz więcej

  • Masło shea nierafinowane 100g

    Masło shea nierafinowane 100g

    Masło Shea otrzymuje się z owoców (orzeszków) drzewa masłowego Butyrospermum parkii, rosnącego w Afryce w środowisku naturalnym. Zbierane ręcznie orzeszki charakteryzują się bardzo wysoką zawartością tłuszczu. Zastosowanie - Masło shea (karite) tworzy delikatny film na skórze i chroni przed słońcem, mrozem, wiatrem - Jest naturalnym filtrem UV - Przyspiesza gojenie się ran, podrażnień i stanów zapalnych, poparzeń słonecznych - Nie alergizuje, może być stosowane na wszystkie partie skóry, nawet te najbardziej wrażliwe - Nadaje się do każdego rodzaju cery - Chroni przed wysuszeniem, starzeniem i wspomaga utrzymanie wody w komórkach skóry.



    Zobacz więcej