Olej Sacha Inchi 30ml

Dodatkowe zdjęcie
Cena: 26.90zł
  • Koszt wysyłki: od 0.00zł
  • Stan magazynowy: 2 szt

Olej Sacha Inchi pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno orzechów Sacha Inchi (Plukenetia Volibilis) rośliny pochodzącej  z Peru. Owoce Inchi bogate są w białko (27%), nienasycone kwasy tłuszczowe (35-60%), w tym kwasy Omega-3 (45-53%), Omega-6 (34-39%) i Omega-9 (6-10%), witaminy A, E, oraz mikro- i makroelementy. Jest produktem wysokiej jakości, w 100% naturalnym. Olej Sacha Inchi posiada wiele zastosowań w kosmetyce. Odżywia, nawilża i natłuszcza skórę, jednocześnie chroniąc ją przed szkodliwym działaniem wolnych rodników i czynników atmosferycznych. Przeznaczony jest głównie do skóry dojrzałej jako produkt wspomagający w pielęgnacji i terapii przeciwzmarszczkowej.

Ze względu na wysoką zawartość kwasów Omega - 3,6,9 posiada silne właściwości nawilżające. Wspomaga redukcję cellulitu, odżywia i regeneruje suchą skórę, nadaje jej blasku, silnie nawilża i wygładza. Ponadto olejek Sacha Inchi stosowany jest w terapii atopii, łagodzeniu egzem, stanów zapalnych, zmian łuszczycowych oraz dermatoz. Olej Sacha Inchi wzmacnia i regeneruje włosy oraz paznokcie. Może byc stosowany samodzielnie do masażu oraz jako dodatek do kosmetyków, maseczek i peelingów.

Olej Inchi idealnie nadaje się do:

- Nawilżania i regeneracji suchej skóry

- Wspomagania redukowania zmarszczek

- Pomagania w walce z rozstępami i bliznami

- Jako dodatek do kosmetyków - Wzmocnienia włosów i paznokci

- Walki z cellulitem

- Odżywiania suchej i zmęczonej skóry

- Regenerowania skóry i przywróceniu jej blasku

- Łagodzenia egzem, łuszczyc

- Łagodzenia objawów alergicznych

Pochodzenie: Peru

Pojemność: 30ml    

Kurier
17.00zł
Odbiór osobisty
0.00zł
Paczka pocztowa - priorytet (1kg )
13.50zł
Paczka pocztowa bezpieczna - priorytet (1kg )
28.00zł

Aby dodać opinię musisz być zalogowany. Zaloguj się