Warzywny Ogród krem karotenowy

Cena: 19.00zł
  • Koszt wysyłki: od 0.00zł
  • Stan magazynowy: 2 szt

Półtłusty krem o działaniu odżywczo-regenerującym, przeznaczony do pielęgnacji skóry twarzy, szyi i dekoltu. Zawiera wyciąg z marchwi bardzo bogaty w beta-karoten, oraz inne substancje biologicznie czynne, w tym witaminy B1, B2, C. Użyte w kremie karotenoidy chronią skórę przed promieniami UV i wolnymi rodnikami oraz przyspieszają odnowę naskórka. Krem natłuszcza i wygładza skórę, zapobiega powstawaniu zmarszczek. Przywraca elastyczność, jędrność i napięcie, zdecydowanie poprawia koloryt skóry. Polecany na dzień.

Producent: AVA Laboratorium

Pojemność: 50 ml

Kurier
17.00zł
Odbiór osobisty
0.00zł
Paczka pocztowa - priorytet (1kg )
13.50zł
Paczka pocztowa bezpieczna - priorytet (1kg )
28.00zł

Aby dodać opinię musisz być zalogowany. Zaloguj się

Kupiono również

  • Afrykańskie czarne mydło

    Afrykańskie czarne mydło

    20.90zł

    Czarne mydło afrykańskie, to wyjątkowe mydło wykonane ze 100% naturalnych składników, pochodzi z zakątków zachodniej Afryki. Szczególnie znane jest z właściwości leczniczych i antybakteryjnych. W jego składzie znajdziemy wysokiej jakości masło shea, olej palmowy, olej kokosowy i popiół ze strąków kakaowca, dzięki którym mydło tworzy delikatną pianę. Mydło jest kruche, suche i o nierównym kolorze – od jasnego do ciemnego brązu.

    Jego produkcja składa się z kilku etapów. Na początku strąki kakaowca suszy się na słońcu a następnie praży w glinianych miskach do momentu uzyskania brunatnego popiołu. Kolejnym krokiem jest dodanie do popiołu masła shea, oleju palmowego i kokosowego wraz z wodą oraz dokładne wymieszanie wszystkich składników (mieszanie może trwać nawet jeden dzień!). Następnie tak przygotowaną masę mydlaną pozostawia się w celu „dojrzenia” na okres kilku tygodni. Zachodzą wtedy reakcje zmydlania tłuszczy dając tym samym mydło o wspaniałych właściwościach. Mydło afrykańskie nie zawiera żadnych konserwantów ani sztucznych związków chemicznych.

    Afrykańskie czarne mydło jest bogate w witaminę A i E, które pielęgnują naszą skórę, odżywiają ją i zachowują młody wygląd. Szczególnie pomocne jest w walce z problemami skórnymi: egzemą, łuszczycą, trądzikiem, łojotokiem i przebarwieniami. Idealnie nadaję się zarówno do cery suchej (ma właściwości silnie nawilżające) jak i cery tłustej (ogranicza wydzielanie sebum, nie zatyka porów). Działa również przeciwgrzybiczo – pomaga w walce z łupieżem. Dzięki swojej delikatności może być używane przez alergików – koi wrażliwą skórę, łagodzi zaczerwienienia.

    Stosowanie: mydło spienić w dłoniach i myć skórę okrężnymi ruchami. Pozostałość odstawić w suche miejsce do odcieknięcia nadmiaru wody. Stosować według potrzeb.

    Skład INCI: Elaeis Guineensis Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Cocos Nucifera Oil, Theobroma Cacao Ash (traces)

    Kraj pochodzenia: Ghana

    Waga: ok 100g



    Zobacz więcej

    Do koszyka

  • Aktywator młodości. Witamina C z acerolą.

    Aktywator młodości. Witamina C z acerolą.

    23.50zł

    WITAMINA C  z Acerolą

    100% ochrony antyoksydacyjnej - Skuteczne działanie przeciwstarzeniowe 

    Gładka i promienna cera

    Wyjątkowo skuteczny koncentrat ze stabilną postacią witaminy C, wzmocniony ekstraktem z Aceroli (wiśni z Barbados), o szczególnie wysokiej zawartości kwasu askorbinowego stanowi prawdziwą bombę antyoksydacyjną niezastąpioną w terapiach przeciwstarzeniowych. Witamina C hamuje działanie wolnych rodników, stymuluje produkcję kolagenu, opóźnia proces starzenia się skóry. Dodatkowo wspomaga nawilżenie, redukuje zmarszczki, przywraca elastyczność, rozjaśnia i wygładza skórę. Wzmacnia i chroni naczynia krwionośne przed pękaniem, przeciwdziała odbarwieniom skóry. Sprawia, że skóra jest bardziej promienna, mniej szorstka, jędrna i gładka. 

    Przeznaczony dla skóry dojrzałej, z widocznymi zmarszczkami, zniszczonej przez promienie UV, z plamami i  przebarwieniami oraz  jako profilaktyka przeciwstarzeniowa.

    Sposób użycia: kilka kropli koncentratu nanieś na czystą skórę twarzy i szyi delikatnie wklepując. Okrężnymi ruchami wykonaj masaż. Stosuj rano lub wieczorem samodzielnie lub pod ulubiony krem.

    Producent: AVA Labolatorium

    Pojemność: 30ml



    Zobacz więcej

    Do koszyka

  • Mydło marsylskie 100g czerwone owoce

    Mydło marsylskie 100g czerwone owoce

    9.00zł

    NATURALNE FRANCUSKIE MYDŁO MARSYLSKIE LE CHATELARD 1802 o zapachu CZERWONYCH OWOCÓW Z DODATKIEM OLEJU MIGDAŁOWEGO
    W TRAKCIE MYCIA TWORZY DELIKATNĄ, AKSAMITNĄ PIANĘ... AŻ TRUDNO WYJŚĆ Z KĄPIELI


    To naturalne mydło marsylskie posiada następujące właściwości:

    - zawiera 72% olejków roślinnych,
    - jest w 100% naturalne, na bazie olejków roślinnych, bez tłuszczów zwierzęcych,
    - w 100% biodegradowalne,
    - NIE JEST TESTOWANE NA ZWIERZĘTACH,
    - neutralne dla skóry pH

    Działanie:

    - łagodzi podrażnienia, regeneruje komórki,
    - odżywia i wygładza,
    - HIPOALERGICZNE, nie uczula - idealne dla alergików lub delikatnej skóry dziecka,
    - nie wysusza skóry,
    - polecane do mycia twarzy i higieny intymnej,
    - ma działanie bakteriobójcze, oczyszczające i antytrądzikowe,
    - może być stosowane do delikatnego prania

    POLECANE DLA KAŻDEGO RODZAJU SKÓRY, A SZCZEGÓLNIE DLA: CERY ALERGICZNEJ, DELIKATNEJ I WYSUSZONEJ, JAK RÓWNIEŻ WSPOMAGAJĄCO PRZY LECZENIU TRĄDZIKU.

    Dodatkowe zastosowanie mydełka:

    - Starte na wiórki mydło marsylskie stosowane jako środek do prania ubranek niemowląt wykazuje silne działanie antyalergicznie, nie działa jednak drażniąco na skórę dziecka.
    - Doskonałe jest również do odplamiania m.in. do kołnierzyków koszul, a także do prania delikatnych tkanin .
     - Polecane przez dermatologów w przypadku braku tolerancji skóry na tradycyjne mydła z zawartością tłuszczów zwierzęcych.

    - Roztwór mydła marsylskiego skutecznie odkaża wszelkie rany.

    OLEJEK ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW – idealny dla skóry suchej i delikatnej, bogaty w witaminę A i B, odżywia, nawilża, regeneruje i łagodzi podrażnienia skóry. Olejek posiada właściwości przeciwzapalne. Doskonały w walce z egzemą i łuszczycą

    INCI: sodium palmate, sodium palm kernelate, aqua, parfum, , prunus amygdalus dulcis oil, palmkernel acid, glycerin, sodium chloride, tetrasodium editronate, tetrasodium edta, CI 12490, limonene, geraniol, citronellol

    Zapach: czerwone owoce (maliny, truskawki, poziomki)

    Producent: Le Chatelard 1802. Francja
    Waga: 100g

     



    Zobacz więcej

    Do koszyka

  • Olej z pestek malin 30ml

    Olej z pestek malin 30ml

    29.90zł

    Olej z pestek malin, to olej tłoczony na zimno z nasion maliny właściwej (Rubus ideaus) i nie podlega oczyszczaniu – rafinacji. Ze względu na bardzo dużą ilość nasion potrzebnych do uzyskania oleju (1 cieżarówka malin = 18 litrów oleju) jego cena jest dość wysoka.

    Jest to olej o złoto-żółtej barwie i orzechowym zapachu. Może być stosowany bezpośrednio na skórę lub w rozcieńczeniu 10%-20%. Szybko się wchłania.

    Olej ten zawiera drogocenne przeciwutleniacze, które zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się skóry. Oprócz tego posiada właściwości przeciwzapalne, polecany jest szczególnie do cery wrażliwej i skłonnej do alergii. Po zastosowaniu oleju, skóra jest idealnie wygładzona i miękka. Olej z pestek malin stosowany jest jako emolient – głęboko nawilża skóre, kondycjonuje ją i zapobiega przed utratą wody. Może być także stosowany jako środek konserwujący – zwiększa trwałość olejów mniej stabilnych. Oprócz dużej dawki witaminy E zawiera również witaminę A, która posiada właściwości pielęgnacyjne.

    Ponadto olej z pestek malin zawiera ważne dla naszej skóry kwasy – omega-3 i omega-6. Mają one działanie przeciwalergiczne i przeciwzapalne, a także regenerują skórę. Dzięki zawartości tych kwasów skóra jest bardziej rozjaśniona i zmniejszona jest produkcja melaniny – barwnika skóry. Wpływa to na bardziej równomierny kolor skóry (bez przebarwień i plam posłonecznych).  Olej z pestek malin stosowany jest także w przypadku odmrożeń, odparzeń a także przyspiesza proces gojenia ran. Wspomaga także produkcję kolagenu i elastyny, dzięki czemu skóra jest jędrniejsza i elastyczniejsza – spowalnia proces powstawania zmarszczek.

    Oprócz drogocennych kwasów omega zawiera również kwas elagowy, który wykazuje działanie przeciwrakowe, przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe.

    Olej z pestek malin można spotkac szczególnie w kremach przecizmarszczkowych i kremach po opalaniu. Badania dowodzą, że olej ten skutecznie pochłania promieniowanie UV-A i UV-B (SPF 28-50). Chroni także skórę przed wszelkiego rodzajami alergiami i egzemami.

    Jest to olej bezpieczny, nie powoduje uczuleń i może być stosowany do codziennej pielęgnacji.

    Ingredients: Rubus ideaus (Raspberry) Seed Oil; (Olej z pestek malin nierafinowany 100%)

    Kraj pochodzenia: Chile

    Pojemność: 30ml



    Zobacz więcej

    Do koszyka

  • Warzywny Ogród krem z wyciągiem z pomidora

    Warzywny Ogród krem z wyciągiem z pomidora

    22.00zł

    Lekki krem z ekstraktem z owoców pomidora o dużej ilości likopenu, witamin A, C, B oraz innych składników mineralnych. Zawarty w ekstrakcie likopen bardzo skutecznie wychwytuje wolne rodniki, przeciwdziała procesom starzenia się skóry, chroni ją przed zanieczyszczeniem środowiska i szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Krem z wyciągiem z pomidora wygładza i odżywia skórę twarzy, szyi i dekoltu, zdecydowanie podnosi poziom jej nawilżenia, ujednolica koloryt. Poprawia jej jędrność. Przeznaczony jest dla każdej cery, szczególnie wrażliwej.



    Zobacz więcej

    Do koszyka